יום ראשון, 3 בינואר 2010

מרק תירס

1 בצל גדול
כרישה (לא חובה)
2-3 גזרים
ארטישוק ירושלמי
2 כפות קורנפלור
ביצה טרופה

מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף
מוסיפים חבילת גרגירי תירס קפואים, פחות כוס וחצי גרגירים, גזר מגורד / חתוך לחתיכות קטנות, ארטישוק ירושלמי קטן מגורד (אפשר שורש פטרוזיליה אם זו לא העונה...)
מאדים את הירקות ומוסיפים מים, מלח, פלפל
מערבבים שתי כפות קורנפלור עם מעט מים קרים ומערבבים (אם מוסיפים לסיר החם, יווצר ג'לי, אבל אם מערבבים קודם במים קרים, זה יסמיך את המרק)
כשהכל מתרכך מרסקים ומביאים לרתיחה
מזליפים ביצה טרופה בהדרגתיות ליצירת נטיפי ביצים (לא חובה)
מוסיפים את גרגירי התירס שנותרו ומבשלים עוד 20 דק'

אפשר לפזר מעט עירית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה