יום שישי, 27 בנובמבר 2009

עוף סיני עם אננס ברוטב מתקתק

מתכון מבית אמא, נדמה לי שזה של רות סירקיס במקור, לא בטוחה...

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או לקוביות

קופסת אננס משומר

1 רסק עגבניות קטן

2 כפות סוכר

2 כפות חומץ

3 כפות סויה

2 כפות קורנפלור


משרים את קוביות / רצועות העוף בבלילה מכף סויה וכף קורנפלור


מטגנים בצל חתוך גס בסיר בינוני


מוסיפים את העוף ומאדים עד לשינוי צבע


מערבבים בצד את הרוטב (חשוב כי אם מכניסים קורנפלור ישירות לסיר, הוא מיד יהפוך לג'לי) - רסק עגבניות קטן, סירופ אננס מקופסת השימורים, 2 כפות סוכר, 2 כפות חומץ, 2 כפות סויה, כף קורנפלור



מוסיפים את הרוטב והאננס לסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך מעט ומקבל צבע כתום יפה



מגישים עם אורז לבן

תגובה 1:

  1. מתכון מומלץ! אצלנו בבית ליקקו את הסיר!!!

    השבמחק