יום חמישי, 26 בנובמבר 2009

עוגת לחמניות מתוקות של קרין גורן

חלה יפה וטעימה במיוחד של קרין גורן האחת והיחידה...

הנה קישור למתכון המקורי



הכמות (3 תבניות בקוטר 26 ס"מ) מטורפת בעיני, בעיקר לאור העובדה שזה נטרף במהירות אבל לא שומר על טריות לאורך זמן, אז אני עושה חצי כמות. אמנם לא קשה לחישוב אבל שיהיה גם וגם (אין דבר יותר מבאס מלנסות לשחזר אם שמתי כמות מלאה או חצי כמות באמצע ההכנה...)


1 ק"ג קמח -------------------------------> 1/2 ק"ג קמח
1 שקית שמרית----------------------------> 1/2 שקית שמרית (כף שמרים יבשים)
3/4 כוס סוכר-----------------------------> 1/3 כוס סוכר
2.5 כוסות מים פושרים ----------------------> 1.25 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן------------------------------> 1/4 כוס שמן
1 כף מלח---------------------------------> 1/2 כף מלח
לזיגוג: 2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים----------> ביצה טרופה עם כף מים

לקישוט: קעריות עם שומשום, פרג, פשתן וסוכר גבישי

אופן ההכנה
מכינים את הבצק:

במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.

מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת

משמנים את פניו למניעת התייבשות בספריי שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
מעצבים, מתפיחים ואופים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג. טובלים כל כדור בתערובת הביצה ומיד בקערית עם הציפוי הרצוי.

מניחים בתבנית עגולה כך שהכדורים כמעט נוגעים זה בזה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עכשיו הכדורים כבר ייגעו זה בזה).

מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מגישים לשולחן בצורת עוגה וכל אחד מושך לעצמו לחמנייה

‏תגובה 1:

  1. מתכון מעולה!!!
    ומה יותר טוב מסלט קיסר מעולה ליד לחמניות?!
    שווה לנסות!! פשוט להכנה ויוצא מושלם!

    השבמחק